Over FocalLuisteren, maken, verbeteren.

Technologie ten behoeve van de zelfredzaamheid kent een groot belang. Dergelijke technologie moet helpen om op complexe zorgvragen, die sterk toenemen vanwege vergrijzing en veroudering, een haalbaar en betaalbaar antwoord te geven. Toch zijn er weinig bedrijven die dergelijke ‘care’ technologie voortbrengen. Er zijn in West Europa zelfs zeer weinig bedrijven die heel moderne hulpmiddelen fabriceren en aanbieden die het thuis wonen en functioneren langer en beter mogelijk maken. Focal behoort tot deze selecte groep bedrijven en kent zelfs een leidende positie wanneer het gaat om ondersteuning of vervanging van de arm- en handfunctie.

Voortdurende innovatie
Het assortiment van Focal is breed. Er ligt een sterke nadruk op hulpmiddelen ten behoeve van de arm en handfunctie. Hiernaast zijn er enige andere domeinen waarop Focal zondermeer als specialist fungeert. Te noemen vallen hoofdondersteuning, het zich zelfstandig voeden en de integratie van systemen. Maar ook ten aanzien van omgevingsbediening en ondersteunde communicatie neemt Focal geen genoegen met de huidige stand van zaken en slaat nieuwe wegen in. Zodat de betreffende hulpmiddelen steeds beter werkzaam worden.

Eén filosofie
Of het nu gaat om dynamische armondersteuningen, zorgrobotica, eetapparaten of andere producten: Focal werkt steeds vanuit dezelfde uniforme benadering bij het de ontwikkeling van producten. Luisteren, maken, verbeteren is ons motto. Dit betekent dat de vraag van de gebruikers geheel centraal staat. We proberen erg goed te luisteren naar hun vragen. Vervolgens gaan we aan de slag met heel deskundige en goed uitgerust ontwikkel- en productieafdelingen. Het op de markt brengen van geavanceerde hulpmiddelen is een complex proces. Met de eerste producten gaan we terug naar de gebruikers en verbeteren ze op hun aanwijzingen. Net zolang tot het echt goed is.

Kwaliteitsbewaking
Focal streeft naar de toppositie als leverancier van de hulpmiddelen in haar assortiment. Alle aspecten in de hulpmiddel ontwikkelings- fabricage- en verstrekkingenprocessen dienen van hoge kwaliteit te zijn. Gestreefd wordt naar voortdurende verbetering, zodat steeds de beste en meest kosteneffectieve hulpmiddelen ter beschikking komen. Vanwege de veelzijdigheid van de Focal organisatie kent het begrip kwaliteit veel aspecten en wordt op veel fronten aan kwaliteitsbewaking gedaan. Zo is het streven in de ontwikkel- en fabricageprocessen om te voldoen aan de meest recente normen en veiligheidseisen, en wordt op tal van aspecten intensief getest. Advies en verstrekking is een taak voor medewerkers waaraan hoge eisen aan scholings- en deskundigheidseisen worden gesteld. Veel wordt gedaan aan effect- effectiviteitsmeting van de geleverde hulpmiddelen. Interne processen, inclusief de omgang met gegevens, en kontakten met zorgverleners, betalende partijen en eindgebruikers zijn onderwerp van monitoring, certificering en kwaliteitsmeting.

Gedragscode
Focal Meditech kent een heldere missie. Het bedrijf wil maatschappelijk verantwoord opereren en transparant zijn in haar relaties met externe partijen. Ongewenste beïnvloeding van zorg- en dienstverleners dient voorkomen te worden. Om die redenen ondertekende Focal de Gedragscode Medische Hulpmiddelen, GMH. Klachten over het handelen van Focal Meditech BV in de markt voor medische hulpmiddelen kunnen zodoende voorgelegd worden bij de onafhankelijk Stichting Gedragscode Medische Hulpmiddelen.

De medewerkers van Focal proberen vanuit het bedrijf met grote inzet de beste hulpmiddelen te realiseren en leveren. Dialoog en contact met onze stakeholders en gebruikers is van groot belang. Hieronder geven wij de contactpersonen voor de diverse afdelingen weer.

Paul Groenland

Algemeen directeur

Paul Groenland is algemeen directeur en oprichter van Focal Meditech BV. Paul houdt zich met bezig met de aansturing van het bedrijf op hoofdlijnen, en dan met name strategie, beleid, ontwikkeling en productie.
p.groenland@focalmeditech.nl

Arjan Hoogendoorn

Commercieel directeur

Arjan Hoogendoorn is commercieel directeur en mede oprichter van Focal Meditech BV. Arjan houdt zich bezig met de aansturing van het bedrijf op hoofdlijnen. Zijn portefeuille richt zich verder met name op commerciële zaken zoals contractering, ontwikkeling van binnen- en buitenlandse markten en het verkoopapparaat.
a.hoogendoorn@focalmeditech.nl

Dick van der Pijl

Stafmedewerker R&D

Dick van der Pijl is verantwoordelijk voor het R&D beleid in brede zin, met een nadruk op gebruikers- en gebruiksaspecten van hulpmiddelen. Dick doet mee in strategieontwikkeling, leidt de grote projecten, kijkt naar wet- en regelgeving en onderhoudt veelal de contacten met kennisinstellingen, beleidsmakers en cliëntenorganisaties.
d.vander.pijl@focalmeditech.nl

Paul Verstegen

Chief Technology Officer, CTO

Paul Verstegen houdt zich bezig met de technologieontwikkeling binnen Focal. Hij stuurt hiertoe het technologisch ontwikkelwerk en de ontwikkelaars aan en neemt een belangrijke rol in de ontwikkelprojecten in. Elektronica en mechatronica behoren tot zijn core competenties.
p.verstegen@focalmeditech.nl

Jan Burgers

Hoofd verkoop buitendienst

Jan Burgers is adviseur en fysiotherapeut en fungeert als hoofd verkoop buitendienst. Jan’s rayon is met name Noord Nederland. Hiernaast treedt hij op grond van zeer ruime ervaring in binnen- en buitenland op bij vragen inzake complexe robotverstrekking.
info@focalmeditech.nl

Jan Overhuijs

Verkoopadviseur

Jan Overhuijs is adviseur en adaptatietechnicus. Zijn rayon ligt met name in midden- en west Nederland. Hoofdondersteuning is één van Jan’s expertisegebieden.
info@focalmeditech.nl

Frank Peters

Verkoopadviseur

Frank Peters is adviseur en adaptatietechnicus. Zijn rayon ligt met name in zuid Nederland en Vlaanderen. Evenals zijn collega’s heeft Frank brede productkennis, maar heeft extra expertise op het gebied van omgevingsbediening.
info@focalmeditech.nl

Gerard Panken

Specialist bedieningssystemen

Gerard Panken is elektronicus en specialist . Gerard is zeer ervaren ten aanzien van bedieningssystemen op de rolstoel, systeemintegratie op de rolstoel en omgevingsbediening.
info@focalmeditech.nl

Léon Adriaens

Coördinator communicatiehulpmiddelen

Léon Adriaens is ruim ervaren ten aanzien van communicatie ondersteunende hulpmiddelen voor personen met spraak- en/of taalstoornissen. Hij verzorgt het deskundig advies en houdt zich tevens bezig met ontwikkelwerk.
info@focalmeditech.nl

Jasper Volbeda

Verkoopadviseur omgevingsbedieningen

Jasper Volbeda houdt zich bezig met het advies en de verkoop van moderne, o.a. tablet- en webgebaseerde, omgevingsbedieningen. Zowel voor mobiel gebruik vanaf de rolstoel als voor gebouwautomatisering.
info@focalmeditech.nl

Thomas van Eil

Service coördinator

Thomas van Eil bewaakt de service- en dienstverlening van Focal. Hij treedt op indien een product onvoldoende of niet functioneert, kijkt naar eventuele verbeterpunten in producten en zorgt er samen met de reparateur buitendienst voor dat storingen tijdig verholpen worden.
info@focalmeditech.nl

Luc Groenland

Servicetechnicus

Hij is het meest werkzaam in de buitendienst. Op basis van een gedegen scholing en ervaring is Luc in staat om complexe hulpmiddelen zoals robotarmen in goede staat bij de gebruikers achter te laten. Maar ook onze andere hulpmiddelen zoals armondersteuningen en eetapparaten zijn bij Luc in goede handen.
info@focalmeditech.nl

Jeroen Schilders

Coördinator Bedrijfsbureau

Jeroen Schilders leidt de dagelijkse werkzaamheden van het Bedrijfsbureau, dat functioneert als het operationele knooppunt van het bedrijf en de buitenwereld. Ook is het Bedrijfsbureau verantwoordelijk voor de tijdige beschikbaarheid van onze producten.
info@focalmeditech.nl

Karen van de Besselaar

Medewerker Bedrijfsbureau

Karen is een administratieve en organisatorische duizendpoot die de telefoon aanneemt, aanvragen verwerkt, planning doet en onze cliënten en verwijzers te woord staat.
info@focalmeditech.nl

Ingrid Deekens

Medewerker Bedrijfsbureau

Ingrid Deekens is eveneens Medewerker Bedrijfsbureau en een organisatorische en administratieve allrounder. Met haar collega verzorgt zij alle binnenkomende en lopende aanvragen, plant bezoeken, telefoneert en doet nog al van andere taken om onze hulpmiddelen bij de gebruikers te krijgen.
info@focalmeditech.nl

 

Vacature Werkvoorbereider

Vacature geplaatst op: 04-05-2017
Vacature functie: Werkvoorbereider
Locatie: Tilburg

Functie omschrijving
Doel van de functie
Je begeleidt het gehele proces van hulpvraag tot uiteindelijke levering en ziet erop toe dat de middelen en capaciteiten op tijd aanwezig zijn en zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

Kernactiviteiten
Je kerntaak is erop gericht dat alle producten en materialen aanwezig zijn om de opdracht goed uit te kunnen voeren.
Je zorgt ervoor dat de voorraad toereikend is en bent op de hoogte van de verschillende levertijden.
Je hebt inzicht in de montagecapaciteit van de werkplaats en de omstel- en doorlooptijden van de machines.
Je maakt overzichten van de geplande arbeidsuren en stelt de werkroosters op voor de productiemedewerkers.
Je calculeert de kostprijs en voert tevens de nacalculatie uit.
Je controleert en corrigeert tekeningen en beschrijvingen die bij de passingen worden vastgelegd.

Functie eisen
Wij vragen
Afgeronde HBO opleiding (bv. Logistiek management).
Ervaring binnen een productieomgeving.
Een heldere en directe manier van communiceren.
Een proactieve, flexibele en stressbestendige instelling.

Wij bieden
Een afwisselende en uitdagende functie
Een intensief inwerktraject.
Een cultuur gericht op samenwerking.
Een werkomgeving met de focus op ontwikkeling en innovatie.
Een prima arbeidsvoorwaardenpakket.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Jeroen Schilders, Coördinator Bedrijfsbureau (j.schilders@focalmeditech.nl / 013- 5333103). Ben jij de kandidaat die wij zoeken stuur dan je CV met motivatie naar Ans Groenland, P&O (a.groenland@focalmeditech.nl). We kijken uit naar je reactie!

Download vacature >

 

 

Vacature Verkoopadviseur

Vacature geplaatst op: 04-05-2017
Vacature functie: Verkoopadviseur (West Nederland)
Locatie: Tilburg gericht op West Nederland

Functie omschrijving
Doel van de functie
Je geeft een advies op maat aan de behandelaars en de cliënt gericht op arm- en hoofdondersteuning, eethulpmiddelen en robotmanipulatoren met als doel dat de hulpmiddelen bijdragen aan een onafhankelijker leven van de cliënt.

Kernactiviteiten
Je geeft informatie en advies over de hulpmiddelen van Focal aan de eindgebruikers, hun sociale omgeving en behandelaars.
Je documenteert het verkooptraject zoals vereist wordt door de verschillende opdrachtgevers (o.a. zorgverzekeraars, gemeentes).
Je werkzaamheden voer je vaak uit in instellingen en bij cliënten thuis.
Je bent actief en vertegenwoordigt Focal op beurzen en congressen.
Je verwerkt en volgt het orderproces van het begin tot de uiteindelijke levering en geeft daarbij instructie.
Je denkt proactief mee en volgt ontwikkelingen en deelt deze met je collega’s in het verkoopoverleg.

Functie eisen
Wij vragen
Afgeronde HBO opleiding (zoals Ergo- of Fysiotherapie of Bewegingstechnologie)
Kennis van het bewegingsapparaat, met name de bovenste extremiteiten
Ervaring binnen de revalidatie in het algemeen en in de rolstoelbranche in het bijzonder
Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré
Sterk ontwikkeld inlevingsvermogen
Communicatief sterk en zorgvuldig in de omgang met kwetsbare personen

Wij bieden
Een afwisselende en uitdagende functie
Een intensief en energiek inwerktraject
Een cultuur gericht op samenwerking
Een werkomgeving met de focus op ontwikkeling en innovatie
Een prima arbeidsvoorwaardenpakket

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Jan Burgers, Hoofd Verkoop (j.burgers@focalmeditech.nl / 06-30467799). Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je CV met motivatie naar Ans Groenland, P&O (a.groenland@focal.nl). We kijken uit naar je reactie!

Download vacature >

 

 

Vacature Servicemedewerker

Vacature functie: Servicemedewerker
Vacature geplaatst op: 04-05-2017
Locatie: Tilburg

Functie omschrijving
Doel van de functie
Je repareert vakkundig en zorgt voor een goed herstel bij een defect aan één van onze hulpmiddelen. Je past daarnaast de hulpmiddelen aan bij een veranderende behoefte van de cliënt.

Kernactiviteiten
Je geeft informatie en uitleg zodat de cliënt optimaal met het hulpmiddel om kan gaan.
Je repareert en monteert bij de cliënten thuis, in instellingen of in de werkplaats bij Focal.
Je draagt zorg voor de administratieve afhandeling van de uitgevoerde werkzaamheden.
Je signaleert zaken die voor verbetering vatbaar zijn, analyseert deze en doet suggesties voor (structurele) wijzigingen.

Functie eisen
Wij vragen
Een afgeronde MBO+ opleiding (zoals Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica).
Ervaring binnen de revalidatietechniek in het algemeen en in de rolstoelbranche in het bijzonder.
Bereidheid om ook buiten de kantooruren te werken.
Communicatief sterk en zorgvuldig in de omgang met kwetsbare mensen.

Wij bieden
Een afwisselende en uitdagende functie.
Een intensief inwerktraject.
Een werkomgeving met de focus op ontwikkeling en innovatie.
Een cultuur gericht op samenwerking.
Een prima arbeidsvoorwaardenpakket.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Thomas van Eil, Service Coördinator (t.van.eil@focalmeditech.nl / 013-5333103). Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je CV met motivatie naar Ans Groenland, P&O (a.groenland@focalmeditech.nl). We kijken uit naar je reactie!

Download vacature >

 

Deel deze pagina