Over FocalLuisteren, maken, verbeteren.

Technologie ten behoeve van de zelfredzaamheid kent een groot belang. Dergelijke technologie moet helpen om op complexe zorgvragen, die sterk toenemen vanwege vergrijzing en veroudering, een haalbaar en betaalbaar antwoord te geven. Toch zijn er weinig bedrijven die dergelijke ‘care’ technologie voortbrengen. Er zijn in West Europa zelfs zeer weinig bedrijven die heel moderne hulpmiddelen fabriceren en aanbieden die het thuis wonen en functioneren langer en beter mogelijk maken. Focal behoort tot deze selecte groep bedrijven en kent zelfs een leidende positie wanneer het gaat om ondersteuning of vervanging van de arm- en handfunctie.

Voortdurende innovatie
Het assortiment van Focal is breed. Er ligt een sterke nadruk op hulpmiddelen ten behoeve van de arm en handfunctie. Hiernaast zijn er enige andere domeinen waarop Focal zondermeer als specialist fungeert. Te noemen vallen hoofdondersteuning, het zich zelfstandig voeden en de integratie van systemen. Maar ook ten aanzien van omgevingsbediening en ondersteunde communicatie neemt Focal geen genoegen met de huidige stand van zaken en slaat nieuwe wegen in. Zodat de betreffende hulpmiddelen steeds beter werkzaam worden.

Eén filosofie
Of het nu gaat om dynamische armondersteuningen, zorgrobotica, eetapparaten of andere producten: Focal werkt steeds vanuit dezelfde uniforme benadering bij het de ontwikkeling van producten. Luisteren, maken, verbeteren is ons motto. Dit betekent dat de vraag van de gebruikers geheel centraal staat. We proberen erg goed te luisteren naar hun vragen. Vervolgens gaan we aan de slag met heel deskundige en goed uitgerust ontwikkel- en productieafdelingen. Het op de markt brengen van geavanceerde hulpmiddelen is een complex proces. Met de eerste producten gaan we terug naar de gebruikers en verbeteren ze op hun aanwijzingen. Net zolang tot het echt goed is.

Kwaliteitsbewaking
Focal streeft naar de toppositie als leverancier van de hulpmiddelen in haar assortiment. Alle aspecten in de hulpmiddel ontwikkelings- fabricage- en verstrekkingenprocessen dienen van hoge kwaliteit te zijn. Gestreefd wordt naar voortdurende verbetering, zodat steeds de beste en meest kosteneffectieve hulpmiddelen ter beschikking komen. Vanwege de veelzijdigheid van de Focal organisatie kent het begrip kwaliteit veel aspecten en wordt op veel fronten aan kwaliteitsbewaking gedaan. Zo is het streven in de ontwikkel- en fabricageprocessen om te voldoen aan de meest recente normen en veiligheidseisen, en wordt op tal van aspecten intensief getest. Advies en verstrekking is een taak voor medewerkers waaraan hoge eisen aan scholings- en deskundigheidseisen worden gesteld. Veel wordt gedaan aan effect- effectiviteitsmeting van de geleverde hulpmiddelen. Interne processen, inclusief de omgang met gegevens, en kontakten met zorgverleners, betalende partijen en eindgebruikers zijn onderwerp van monitoring, certificering en kwaliteitsmeting.

Gedragscode
Focal Meditech kent een heldere missie. Het bedrijf wil maatschappelijk verantwoord opereren en transparant zijn in haar relaties met externe partijen. Ongewenste beïnvloeding van zorg- en dienstverleners dient voorkomen te worden. Om die redenen ondertekende Focal de Gedragscode Medische Hulpmiddelen, GMH. Klachten over het handelen van Focal Meditech BV in de markt voor medische hulpmiddelen kunnen zodoende voorgelegd worden bij de onafhankelijk Stichting Gedragscode Medische Hulpmiddelen.

De medewerkers van Focal proberen vanuit het bedrijf met grote inzet de beste hulpmiddelen te realiseren en leveren. Dialoog en contact met onze stakeholders en gebruikers is van groot belang. Hieronder geven wij de contactpersonen voor de diverse afdelingen weer.

Paul Groenland

Algemeen directeur

Paul Groenland is algemeen directeur en oprichter van Focal Meditech BV. Paul houdt zich met bezig met de aansturing van het bedrijf op hoofdlijnen, en dan met name strategie, beleid, ontwikkeling en productie.
p.groenland@focalmeditech.nl

Dick van der Pijl

Stafmedewerker R&D

Dick van der Pijl is verantwoordelijk voor het R&D beleid in brede zin, met een nadruk op gebruikers- en gebruiksaspecten van hulpmiddelen. Dick doet mee in strategieontwikkeling, leidt de grote projecten, kijkt naar wet- en regelgeving en onderhoudt veelal de contacten met kennisinstellingen, beleidsmakers en clientenorganisaties.
d.vander.pijl@focalmeditech.nl

Jan Burgers

Hoofd verkoop buitendienst

Jan Burgers is adviseur en fysiotherapeut en fungeert als hoofd verkoop buitendienst. Jan’s rayon is met name Noord Nederland. Hiernaast treedt hij op grond van zeer ruime ervaring in binnen- en buitenland op bij vragen inzake complexe robotverstrekking.
info@focalmeditech.nl

Jan Overhuijs

Verkoopadviseur

Jan Overhuijs is adviseur en adaptatietechnicus. Zijn rayon ligt met name in midden- en west Nederland. Hoofdondersteuning is één van Jan’s expertisegebieden.
info@focalmeditech.nl

Frank Peters

Verkoopadviseur

Frank Peters is adviseur en adaptatietechnicus. Zijn rayon ligt met name in zuid Nederland en Vlaanderen. Evenals zijn collega’s heeft Frank brede productkennis, maar heeft extra expertise op het gebied van omgevingsbediening.
info@focalmeditech.nl

Gerard Panken

Specialist bedieningssystemen

Gerard Panken is elektronicus en specialist . Gerard is zeer ervaren ten aanzien van bedieningssystemen op de rolstoel, systeemintegratie op de rolstoel en omgevingsbediening.
info@focalmeditech.nl

Léon Adriaens

Coördinator communicatiehulpmiddelen

Léon Adriaens is ruim ervaren ten aanzien van communicatie ondersteunende hulpmiddelen voor personen met spraak- en/of taalstoornissen. Hij verzorgt het deskundig advies en houdt zich tevens bezig met ontwikkelwerk.
info@focalmeditech.nl

Jasper Volbeda

Verkoopadviseur omgevingsbedieningen

Jasper Volbeda houdt zich bezig met het advies en de verkoop van moderne, o.a. tablet- en webgebaseerde, omgevingsbedieningen. Zowel voor mobiel gebruik vanaf de rolstoel als voor gebouwautomatisering.
info@focalmeditech.nl

Thomas van Eil

Service coördinator

Thomas van Eil bewaakt de service- en dienstverlening van Focal. Hij treedt op indien een product onvoldoende of niet functioneert, kijkt naar eventuele verbeterpunten in producten en zorgt er samen met de reparateur buitendienst voor dat storingen tijdig verholpen worden.
info@focalmeditech.nl

Luc Groenland

Servicetechnicus

Hij is het meest werkzaam in de buitendienst. Op basis van een gedegen scholing en ervaring is Luc in staat om complexe hulpmiddelen zoals robotarmen in goede staat bij de gebruikers achter te laten. Maar ook onze andere hulpmiddelen zoals armondersteuningen en eetapparaten zijn bij Luc in goede handen.
info@focalmeditech.nl

Jeroen Schilders

Coördinator Bedrijfsbureau

Jeroen Schilders leidt de dagelijkse werkzaamheden van het Bedrijfsbureau, dat functioneert als het operationele knooppunt van het bedrijf en de buitenwereld. Ook is het Bedrijfsbureau verantwoordelijk voor de tijdige beschikbaarheid van onze producten.
info@focalmeditech.nl

Karen van de Besselaar

Medewerker Bedrijfsbureau

Karen is een administratieve en organisatorische duizendpoot die de telefoon aanneemt, aanvragen verwerkt, planning doet en onze cliënten en verwijzers te woord staat.
info@focalmeditech.nl

Ingrid Deekens

Medewerker Bedrijfsbureau

Ingrid Deekens is eveneens Medewerker Bedrijfsbureau en een organisatorische en administratieve allrounder. Met haar collega verzorgt zij alle binnenkomende en lopende aanvragen, plant bezoeken, telefoneert en doet nog al van andere taken om onze hulpmiddelen bij de gebruikers te krijgen.
info@focalmeditech.nl

Vacatures

Focal Meditech BV in Tilburg heeft in de loop der tijd een leidende positie ingenomen als ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van geavanceerde hulpmiddelen voor gehandicapten. Het assortiment van Focal is breed met een sterke nadruk op dynamische armondersteuning, hoofdondersteuning en zorgrobotica.

Focal werkt steeds vanuit dezelfde benadering bij de ontwikkelen van producten; luisteren, maken en verbeteren is het motto. Dit betekent dat de vraag van de gebruikers centraal blijft staan. De producten zijn bekend om hun innovatieve en duurzame karakter.

Op dit moment zijn er ongeveer 40 medewerkers actief en Focal groeit door. Kom je ons team versterken? We zijn op zoek naar een enthousiaste:Senior Oproepkracht


Doel van de functie
Het ondersteunen van het logistieke proces binnen ons bedrijf.

Kernactiviteiten

 • Je vervoert hulpmiddelen van en naar cliënten en organisaties.
 • Je voert kleine reparaties uit bij belanghebbenden of brengt het hulpmiddel ter reparatie retour naar Focal.
 • Je doet boodschappen van allerlei aard en voert kleine werkzaamheden uit die zich op dat moment voordoen.
 • Je bent alert op het signaleren van procesverbeteringen en werkt mee aan veranderingsprocessen binnen Focal.
 • Je vertegenwoordigt Focal op passende wijze.

Wij vragen

 • Een representatief voorkomen
 • Een technische opleiding of een afgeronde technische loopbaan
 • Goede rijvaardigheid
 • Flexibele beschikbaarheid
 • Affiniteit met ons werkgebied: de gehandicapte mens en zijn omgeving
 • Nauwkeurigheid, kwaliteit en integriteit

Wij bieden

 • Een cultuur gericht op samenwerking
 • Een werkomgeving met de focus op ontwikkeling en innovatie
 • Een afwisselende en uitdagende functie
 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket

 

Meer informatie
Ben jij de kandidaat die wij zoeken stuur dan je CV met motivatie naar Ans Groenland, P&O (a.groenland@focalmeditech.nl). We kijken uit naar je reactie!

 

 

 

Deel deze pagina