Bekenden in BNN VARA programma “Je zal het maar hebben”


19-12-2019 | In het BNN VARA programma volgt Jurre Geluk jongeren met een beperking. Er komen zeer diverse casussen aan bod waardoor er een breed beeld wordt gegeven van de beleveniswereld van deze jongeren. De ene casus is de andere niet en dit blijkt ook steeds weer wanneer Jurre in gesprek gaat met de mensen die elke week aan bod komen. Even geleden waren gebruikers van ons te zien in een van de afleveringen. In desbetreffende aflevering werd getoond hoe een woning aangepast is met een verscheidenheid aan omgevingsbediening. Hierdoor kan de bewoonster zeer eenvoudig onder andere de lampen, thermostaat, deuren en gordijnen bedienen. Tot slot kwam tevens de hoofdsteun kort in beeld met dynamische hoofdsteundrager....

Lees verder >

Focal Quiz: Weet jij 10 uit 10 te scoren?


19-12-2019 | Benieuwd hoeveel u over Focal weet? Om uw kennis te testen hebben we een kleine quiz gemaakt waar diverse Focal producten in terug komen plus een aantal Focal weetjes! Klik op de link om uw kennis op de proef te stellen:

https://nl.surveymonkey.com/r/HX99YPW

 

Lees verder >

Kerstwens namens heel Focal


19-12-2019 | Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en is er veel gepasseerd bij Focal Meditech. We werden verrast door het plotselinge vertrek van één van de adviseurs, een langdurig werving-selectie werd gestart en eind van de zomer is de nieuwe adviseur aan de slag gegaan. In 2019 is er ook meer aandacht uitgegaan naar de export van de Focal producten. Met diverse partijen uit verschillende landen is er een intensievere samenwerking ontstaan. Verder is de personele bezetting verder uitgebreid op diverse afdelingen. Ook qua ICT zijn er intern grote stappen gezet t.b.v. verdere professionalisering.

In 2020 wachten ook weer nieuwe uitdagingen omtrent nieuwe wet- en regelgeving. Dit gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.

Alle...

Lees verder >

Lancering Obi Generatie 2


30-10-2019 | Graag willen we mededelen dat sinds oktober 2019 de tweede generatie Obi volledig is vrijgegeven. Na twee intensieve onderzoeks- en ontwikkelingsjaren zijn diverse aspecten van de arm van de eetrobot sterk verbeterd. De nieuwe Obi heeft hetzelfde uiterlijk en werkt op dezelfde manier maar met vele interne verbeteringen die de volgende voordelen bieden:

- Souplesse: Meer kracht en precisie in de bewegingen van de arm. Tezamen met de verbeterde software leidt dit tot bewegingen die soepeler en consequenter zijn.
- Betrouwbaarheid: Obi generatie twee is robuuster en heeft ingebouwde beveiligingen waardoor het apparaat zijn gehele levensduur betrouwbaar is.
- Accuduur: Door de lichtere structuur en verbeterde motoren...

Lees verder >

Rabobank InspiratieFestival Tilburg


30-10-2019 | We kijken tevreden terug op een geslaagd InspiratieFestival wat geheel in het teken stond van innoveren. Ongeveer duizend bezoekers bezochten de Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone om te ontdekken en te ervaren wat innovatie in en rondom Tilburg betekende.

Elke twee jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken een festival met een centraal thema, een thema waar de Rabobank zich hard voor maakt. Het thema van dit jaar luidde: ‘innovatie’ met als motto: ‘Innovate yourself’.

Klanten, leden en relaties van de Rabobank hebben we laten...

Lees verder >

Aftermovie Rehacare


30-10-2019 | Als vast gezicht waren wij opnieuw aanwezig bij de Rehacare 2019 in Düsseldorf. Om een kleine impressie te geven hoe de beurs is verlopen en hoe onze stand erbij stond, is er een aftermovie gemaakt! Bekijk de video hier onder:

 

Lees verder >

Nieuwe adviseur!


30-10-2019 | We zijn verheugd om u voor te stellen aan onze nieuwe adviseur voor Zuid-Oost Nederland. Michiel Geilen vervult deze functie sinds medio september. De eerste maanden zal er een intensief inwerktraject plaatsvinden om vervolgens zelfstandig de regio in te gaan. Zijn achtergrond is ergotherapie in de neurologische revalidatie. Michiel heeft vanuit zijn vorige functie reeds 20 jaar ervaring met de Focal producten. Hij heeft optimale zelfstandigheid en participatie in de samenleving hoog in het vaandel staan. Michiel stelt de cliënt en zijn of haar behoeftes en wensen altijd centraal. Vervolgens zal hij doelgericht binnen het productaanbod van Focal adviseren.

Luisteren, maken en verbeteren, het motto van Focal Meditech, spreekt hem dan ook erg...

Lees verder >

Fijne zomer


26-7-2019 | De officiële zomervakantie is in alle regio’s reeds aangebroken, wij wensen dan ook iedereen een heerlijke zomer. Geniet van het weer, een koel drankje en fijn gezelschap. Veel van onze medewerkers zullen tevens een vakantie ingelast hebben, toch zullen we proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en u verder te helpen. We zijn de hele zomer bereikbaar op ons vast telefoonnummer of via info@focalmeditech.nl.

 

Lees verder >

Vacature assemblage medewerker


26-7-2019 | Al enige tijd is Focal op zoek naar een Assemblage Medewerker, momenteel bestaat het team van Focal uit ongeveer 40 medewerkers. Door de aanhoudende groei is er vraag naar een enthousiaste assemblage medewerker. Binnen deze functie zorg je ervoor dat producten samengesteld worden zodat deze gereed zijn voor verkoop.

De kernactiviteiten van deze functie zijn, het samenstellen van diverse mechanische componenten. De werkzaamheden variëren van lijmen, persen, monteren en het integreren van bijvoorbeeld printplaten of kabels.

Een nauwkeurige hand, discipline en geduld zijn vereist, daarnaast vergen de werkzaamheden een MBO opleiding in de techniek of ervaring in de assemblage.

Ben jij de kandidaat...

Lees verder >

Metaalunie artikel


26-7-2019 | In het vakblad Metaal & Techniek is een artikel gewijd aan de ontwikkeling van robotica bij Focal en onze visie op de robotisering in de zorg. Een vergrootte versie van het artikel is te lezen op de website van Metaal & Techniek: https://issuu.com/renerikkers/docs/ment06_2019v2

 

Lees verder >

 

Deel deze pagina