Fijne zomer


26-7-2019 | De officiële zomervakantie is in alle regio’s reeds aangebroken, wij wensen dan ook iedereen een heerlijke zomer. Geniet van het weer, een koel drankje en fijn gezelschap. Veel van onze medewerkers zullen tevens een vakantie ingelast hebben, toch zullen we proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en u verder te helpen. We zijn de hele zomer bereikbaar op ons vast telefoonnummer of via info@focalmeditech.nl.

 

Lees verder >

Vacature assemblage medewerker


26-7-2019 | Al enige tijd is Focal op zoek naar een Assemblage Medewerker, momenteel bestaat het team van Focal uit ongeveer 40 medewerkers. Door de aanhoudende groei is er vraag naar een enthousiaste assemblage medewerker. Binnen deze functie zorg je ervoor dat producten samengesteld worden zodat deze gereed zijn voor verkoop.

De kernactiviteiten van deze functie zijn, het samenstellen van diverse mechanische componenten. De werkzaamheden variëren van lijmen, persen, monteren en het integreren van bijvoorbeeld printplaten of kabels.

Een nauwkeurige hand, discipline en geduld zijn vereist, daarnaast vergen de werkzaamheden een MBO opleiding in de techniek of ervaring in de assemblage.

Ben jij de kandidaat...

Lees verder >

Metaalunie artikel


26-7-2019 | In het vakblad Metaal & Techniek is een artikel gewijd aan de ontwikkeling van robotica bij Focal en onze visie op de robotisering in de zorg. Een vergrootte versie van het artikel is te lezen op de website van Metaal & Techniek: https://issuu.com/renerikkers/docs/ment06_2019v2

 

Lees verder >

Veine Dagen 2019


26-7-2019 | 28 en 29 juni vond de eerste editie van de Veine Dagen plaats. Een nieuwe inspirerende beurs voor allereerst ouders van (jongvolwassen) kinderen met een lichamelijk dan wel meervoudige beperking, daarnaast waren zorg professionals ook van harte welkom.

Focal Meditech was aanwezig met een mooi verzorgde stand. De bezoekers konden kennismaken met onder meer de Papillon hoofdsteun, dynamische armondersteuning Dowing, eetrobot Obi, Paro de sociale robot en diverse communicatieapparatuur. We hebben interessante ontmoetingen gehad en concrete belangstelling voor diverse producten. Ook bestaande gebruikers...

Lees verder >

Make it in Tilburg: Directeur Paul Groenland in beeld


26-7-2019 | Op de website van Make IT In Tilburg vertellen uiteenlopende originele en onderscheidende ondernemers hun verhaal. Al deze ondernemers hebben het gezamenlijke kenmerk dat ieder van hen zich op Tilburgse bodem heeft gevestigd. Ook onze directeur Paul Groenland kwam aan bod, hij vertelt zijn visie op ondernemen en hoe Focal tot stand is gekomen. Lees het hele artikel hier.

 

Lees verder >

Gezocht: Obi gebruiker


26-7-2019 | Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft veel aandacht aan de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen in de zorg. In dit kader is het platform Zorg van Nu gerealiseerd waar nieuwe hulpmiddelen, werkwijzen en technologie in de zorg worden gepresenteerd. Obi is reeds opgenomen op dit platform. Om de informatie volledig te maken en een gebruiker aan het woord te laten zijn wij op zoek naar een actieve Obi gebruiker. Middels een video en/of foto reportage zal de gebruiker zijn of haar ervaringen met de Obi kenbaar maken.

Heeft u interesse mail dan naar: l.de.leeuw@focalmeditech.nl en vermeld daarin Zorg van Nu. Aanmelden kan tot 23 augustus 2019.

 

Lees verder >

Obi in het Huis van Morgen in Roosendaal


29-5-2019 | Deze maand is Obi toegevoegd aan het brede assortiment van hulpmiddelen in het Huis van Morgen in Roosendaal. Het Huis van Morgen is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van nieuwe producten en diensten binnen de zorg gericht op preventie en zelfzorg. Daarbij richten ze zich specifiek op studenten, zorgprofessionals, mantelzorgers en burgers. Het aanwezige assortiment is zeer breed en verschilt van kleine simpele huishoudelijke hulpjes tot aan een aangepast zitbad of een tillift.

Gezond zijn en gezond blijven, dat is belangrijk voor iedereen. De hulpmiddelen in het Huis van Morgen zijn er ook op gericht dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving. Zo...

Lees verder >

Tech on Tour bezoek bij Focal


29-5-2019 | 21 mei opende Focal haar deuren om twee groepen scholieren te ontvangen in het kader van de jaarlijkse Young Talent Tour Tilburg. Een van deze twee groepen bestond uit enkel meiden; de Meiden On Tech Tour. Op deze dag kregen de scholieren een blik achter de schermen hoe de techniek in Tilburg zich ontwikkeld en wat de diverse toepassingen van techniek zijn. Dit concept is uitgerold door Hart van Brabant ter promotie van innovatieve technologie binnen Midden-Brabant.

In kleine groepen werden de scholieren rondgeleid binnen het bedrijf, tijdens de rondleiding brachten ze een bezoek aan de...

Lees verder >

Scouters & Hogeschool Rotterdam organiseert: Testival


29-5-2019 | Maandag 20 mei werd het Testival georganiseerd door de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Scouters. Scouters is een community voor mensen met een functiebeperking. Op hun website staan onafhankelijke beoordelingen en video’s van gebruikers en hun hulpmiddel. Tijdens het Testival werden meerdere innovatieve producten getest door mensen met een blijvende of tijdelijke bewegingsbeperking. Na het testen werd hen gevraagd een vragenlijst in te vullen betreffende het gebruik en de toepassing van het geteste hulpmiddel. Voor deze dag heeft Focal de Obi ter beschikking gesteld. De keuze viel op de Obi, omdat dit ons meeste nieuwe product is en daarnaast geen maatwerk vereist waardoor hij door iedereen eenvoudig uit...

Lees verder >

Verspreiding Nieuwbrief


29-5-2019 | Mogelijk is het u al opgevallen dat er afgelopen maand geen Focal nieuwsbrief is verschenen. Wij hebben er voor gekozen om de nieuwsbrief niet meer iedere maand maar eens in de twee maanden te gaan verspreiden. De belangrijkste reden hiervoor is dat wij graag een inhoudelijke en goed gevulde nieuwsbrief willen bieden met daarin een mix van kennis, gebruikerservaringen, nieuws en korte informatie.

Deze nieuwsbrief betreft de maand april en mei. Mochten er mensen in uw omgeving geïnteresseerd zijn om de nieuwsbrief te ontvangen dan kunnen zij zich inschrijven via onze website (rechterzijde).

 

Lees verder >

 

Deel deze pagina